Deurrubber schoonmaken

Picture

Het op een juiste manier schoonmaken en onderhouden van deurrubbers is belangrijk voor bereiken van een optimale levensduur.

Foutieve schoonmaak methoden
In de dagelijkse praktijk worden deurrubbers en afdichtingen niet met regelmaat schoongemaakt. Vet- en olieresten dienen onmiddellijk te worden verwijderd om te voorkomen dat een afdichting uitdroogt en hard wordt waardoor deze zal gaan scheuren. 

Een voorbeeld uit de praktijk is de enthousiaste medewerker die afdichtingen schoonmaakt met een poetsdoek met daarin een scherp voorwerp zoals een mesje, schroevendraaier of saté prikker. Dit wordt gedaan om beter tussen de plooien van het deurrubber te kunnen schoonmaken. Nadeel is dat het deurrubber hierdoor kan (in)scheuren. Dikwijls gebeurd dit aan de bovenkant van het deurrubber en zijn zijkanten- en onderkant nog intact.

Een ander voorbeeld uit de praktijk is dat deurrubbers met indrukprofiel uit het meubel worden gehaald en meegaan in de vaatwasser. Tegen deze behandeling is een deurrubber niet bestand. Deurrubbers mogen nooit in een vaatwasser worden gestopt om deze te reinigen.


Hoe kun je een deurrubber het beste schoonmaken?
Verwijder eerst de grove vervuiling met een doek of kwast. Gebruik een schoonmaakmiddel op waterbasis of onze professionele reiniger voor afdichtingen en deurrubbers (artikel 8.04.02.0). Gebruik uitsluitend een schone poetsdoek welke nog niet met vettige oppervlakten in aanraking is geweest. Trek het deurrubber voorzichtig open om zo ook tussen de vouwen schoon te maken. 


Gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen.
Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen heeft direct invloed op de levensduur van een (magneet)afdichting en/of deurrubber. Schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger, ovenreiniger en agressieve ontvetters zijn niet geschikt voor het reinigen van deurrubbers.


Welk schoonmaakmiddel kunt u het beste gebruiken voor deurafdichtingen?
Wij adviseren een professioneel reinigingsmiddel wat speciaal is ontwikkeld voor het schoonmaken van (magneet)afdichtingen en deurrubbers (artikel 8.04.02.0). Dit product kan rechtstreeks op het deurrubber worden aangebracht en met een schone doek worden afgedaan voor een optimaal resultaat. Klik hier een stappenplan voor het reinigen van deurrubbers.

Reinigingsmiddel (koel) deurrubbers

Reinigingsmiddel ovenrubber