Deurrubber vervangen voor de voedselveiligheid

Picture

De controle op de wetgeving omtrent voedselveiligheid (HACCP) wordt in Nederland uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Waar voedsel wordt bereid en opgeslagen moet de omgeving hygiënisch en schoon zijn. Voor koelingen en vriezers wordt hierbij gecontroleerd op slijtage en de hygiëne van de deurrubbers.

Wacht niet op een controle van de NVWA. Controleer zelf regelmatig de staat van de deurrubbers.

 

Zijn ze schoon?
Zijn ze schoon? Het deurrubber is een ideale broedplaats voor ziektekiemen en bacteriën en daarom moeten afdichtingen in een keuken dagelijks worden schoongemaakt met een geschikt schoonmaakmiddel op waterbasis. Bekijk onze pagina met schoonmaak tips.

 

Goede sluiting?
Sluit de koeling goed af? Het is belangrijk een niet goed sluitende of kapotte dichting te vervangen omdat dit kan leiden tot bederf van de levensmiddelen in de koeling of vriezer. Naast de voedselveiligheid kost een niet goed sluitende koeling onnodig geld aan energie en verkort het de levensduur van de koeling.

 

Kansloos rubbertje!
Als je het programma Smaakpolitie ooit hebt gekeken dan kent u de uitspraak “kansloos rubbertje”. Rob Geus komt tijdens zijn controles met regelmaat kapotte en vieze deurrubbers tegen en onderstreept in zijn programma hoe belangrijk het is de deurrubbers van een koelkast goed te onderhouden en deze tijdig te vervangen.

 

Aan vervanging toe?
DSU vervangt zelf geen deurrubbers. Het opmeten en plaatsen van deurrubbers is specialistisch werk. Neem contact op met een koeltechnisch installatiebedrijf. Zij weten snel welk profiel er is toegepast. Daarnaast luistert de afmeting van de deurrubbers erg nauw, afdichtingen worden op maat gemaakt. Een monteur kan het te vervangen deurrubber inmeten en voor uw koelapparatuur een passende oplossing monteren. Op verzoek verwijzen wij u door naar een koeltechnisch installatiebedrijf bij u in de buurt.

 

Werkt u in de koeltechniek vraag dan vandaag nog een account aan.