Laderubber

Wat is een laderubber?

Picture

Een laderubber is een afdichting gemaakt van PVC, rubber of siliconen dat in een lade van een koel- of vrieskast wordt geplaatst. Het laderubber zorgt ervoor dat de lade goed wordt afgesloten zodat de koude lucht niet kan ontsnappen. Vaak zijn laderubbers voorzien van een magneetstrip wat zorgt voor een optimale afdichting. Laderubbers zitten standaard in de meeste koelwerkbanken. 

Laderubbers worden bij DSU op bestelling gemaakt. In ons assortiment hebben we meer dan 200 verschillende profielen die wij in elke gewenste vorm en afmeting kunnen produceren.

Het opmeten en plaatsen van laderubbers doen wij zelf niet. Een koeltechnisch bedrijf kan u hierbij helpen. Zij weten welk profiel u nodig hebt en hoe deze ingemeten en geïnstalleerd dient te worden. De opmeten van een laderubber luistert heel nauw, laderubbers worden op maat gemaakt voor de juiste pasvorm. Een goed ingemeten laderubber gaat langer mee. Op verzoek verwijzen wij u door naar een koeltechnisch installatiebedrijf bij u in de buurt.