Verschillende profiel soorten

Picture

Deurrubber profielen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Binnen ons assortiment zijn de profielen onderverdeeld in drie groepen: PVC, rubber en siliconen.

PVC profielen zijn nader gegroepeerd op basis van uiterlijk en de bevestigingsmethode.

PVC profielen worden toegepast in koelkast deuren, koelladen, koelceldeuren etc. We onderscheiden de volgende categorieën PVC profielen: indrukprofielen, vlakprofielen, kraalprofielen en holpofielen.

Naast deze profielen van PVC zijn er ook profielen gemaakt van rubber en siliconen.
Rubber afdichtingen worden vaak toegepast in koelcel en vriescel deuren. Siliconenprofielen worden vanwege de specifieke materiaaleigenschappen meestal toegepast in ovens.

 

Indrukprofiel
De meest voorkomende deurrubbers hebben een indrukprofiel. Een indrukprofiel is te herkennen aan de indrukpijl. Deze indrukpijl wordt in de groef van een koelkastdeur gedrukt en haakt zich vast in de groef door de “weerhaken” van de indrukpijl.

De meeste van onze indrukprofielen bevatten standaard een magneet. Dit wordt aangeduid door de toevoeging van -M in de profielcode. Er zijn slechts enkele indrukprofielen zonder magneet. Deze worden aangeduid met -A of -R in de profielcode.

Bekijk ons assortiment indrukprofielen.

 

Vlakprofiel
Een vlakprofiel is te herkennen aan de flap aan de basis van het profiel. Deze flap wordt onder een plaat geklemd. Het profiel wordt door deze plaat of strip aan de binnenzijde van de koelkastdeur vastgeschroefd, gepopnageld of geniet. In andere gevallen wordt de afdichting zelf vastgeschroefd tegen de binnenkant van de koelkastdeur.

De meeste van onze vlakprofielen bevatten standaard een magneet. Dit wordt aangeduid door de -M achter het profielnummer van het profiel. Er zijn enkele vlakprofielen zonder magneet. Deze worden aangeduid met -R achter het profielnummer.

Bekijk ons assortiment vlakprofielen.

 

Kraalprofiel 
Kraalprofielen lijken erg op de vlakprofielen, maar daar waar de vlakprofielen een vlakke flap hebben, zit er bij kraalprofielen een “kraal” op het einde van de flap. Deze kraal zorgt ervoor dat het profiel niet verschuift tijdens en na de installatie. Het profiel wordt meestal onder de binnendeur geplaatst en daarna vastgeschroefd.

De meeste van onze kraalprofielen bevatten standaard een magneet. Dit wordt aangeduid door de -M achter het profielnummer van het profiel. Er zijn slechts enkele kraalprofielen zonder magneet. Deze worden aangeduid met -R achter het profielnummer.

Bekijk ons assortiment kraalprofielen.

 

Holprofiel
Holprofielen bevatten geen magneet. De namen van deze profielen worden dan ook aangeduid met “-A” op het einde van de naam ten opzichte van “-M” voor de profielen met magneet. De bevestigingsmethode komt overeen met die van de vlakprofielen. Het profiel wordt door een plaat of strip aan de binnenzijde van de koelkastdeur vastgeschroefd, gepopnageld of geniet. In andere gevallen wordt de afdichting zelf vastgeschroefd tegen de binnenkant van de koelkastdeur.

Bekijk ons assortiment holprofielen.


Siliconenprofilen

De profielen in deze categorie zijn gemaakt van siliconen. Siliconen is geschikt voor extreme temperaturen. Siliconenprofielen worden dan ook vaak toegepast in ovens, combi-ovens, steamers en vrieskasten.

Siliconen kan niet gelast worden en wordt daarom verlijmd met speciaal geselecteerde siliconenlijm (artikel 8.03.03-0). Siliconenprofielen zijn alleen per meter of op rol te bestellen.

De siliconenprofielen met een flap worden op dezelfde manier geplaatst als de PVC vlakprofielen. De profielen met een indruk zijn vergelijkbaar met de indrukprofielen.

Bekijk ons assortiment siliconenprofielen.

 

Rubberprofiel
Een rubberprofiel wordt door de eigenschappen van rubber vaak toegepast in koelcellen. Rubber kan niet gelast worden, maar wel verlijmd met onze rubberlijm.

Rubberprofielen zijn beschikbaar per meter of op rol. Voor een aantal rubberprofielen zijn ook hoekstukken beschikbaar. Deze hebben een -H in de productnaam.

Een rubberprofiel met een flap wordt op dezelfde manier geplaatst als een vlakprofiel. Een rubberprofiel met indruk is qua montagemethode vergelijkbaar met een indrukprofiel.
Sommige rubberprofielen worden bevestigd met een speciale bevestigingsstrip.

Bekijk ons assortiment rubberprofielen