Koelkastdeur sluit niet goed

Als de deur van een koelkast of vriezer niet meer goed sluit dan is de oorzaak vaak te vinden bij het scharnier of een defect deurrubber. Een scharnier kan in veel gevallen opnieuw gesteld worden. Een defect aan het deurrubber heeft tot gevolg dat de kast niet meer hermetisch wordt afgesloten waardoor koude lucht verloren gaat. Slijtage komt dikwijls voor op de hoeken en tussen de plooien van het deurrubber. Ook kan de magneet aan een of meerdere zijden ontbreken. 

Voorkomen dat deurrubbers kapot gaan
Door vet en vuil op de deurrubbers en het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen deurrubbers gemaakt van P.V.C. uitdrogen en hard worden. Dit is de voornaamste reden dat deurrubbers kapot gaan. Het goed schoonhouden van een deurrubber verlengt de levensduur. Lees onze schoonmaak tips.

Zorgen dat de deur weer goed sluit
Als de deur van de koelkast of vriezer niet goed meer sluit moet de koelinstallatie extra hard werken om de inhoud op de ingestelde temperatuur te houden. Dit zorgt voor extra belasting van de installatie en een hoger energieverbruik. Het is dan ook verstandig om een niet goed sluitende afdichting te vervangen. Een koeltechnisch bedrijf kan u hierbij helpen. Zij weten welk profiel u nodig hebt en hoe deze opgemeten en geïnstalleerd moet worden. Het inmeten van deurrubbers luistert heel nauw, ze worden namelijk exact op maat gemaakt. Op verzoek verwijzen wij u door naar een koeltechnisch installatiebedrijf bij u in de regio.

Bent u een koeltechnisch bedrijf en zoekt u een oplossing voor uw klant? Log dan in of vraag een account aan.