Deurrubber is kapot of versleten

Picture


In de dagelijkse horeca praktijk worden koelkasten, koellades en vriezers intensief gebruikt. Naast slijtage raken ze vervuilt door het contact met handen bij het openhouden en/of sluiten. Dikwijls bestaat deze vervuiling uit vetten. Vet zorgt voor uitdroging van het PVC rubber waardoor het hard en inflexibel wordt. Een hard en inflexibel deel van het deurrubber zal gemakkelijk scheuren en is dan aan vervanging toe. Voorkom voortijdige slijtage van het deurrubber door deze te onderhouden met het juiste schoonmaakmiddel. Lees onze schoonmaaktips voor deurrubbers.


Voorkom dat een deurrubber inscheurt

De door uitdroging hard geworden deurrubbers zullen bij intensief gebruik gaan inscheuren waardoor de koelkast- of vriezer deur niet meer goed sluit.  Dikwijls gebeurt dit aan de bovenzijde van het deurrubber omdat daar in de dagelijkse praktijk het meeste vervuiling zich ophoopt ten gevolge van onvoldoende frequente schoonmaak. Als de deurrubbers eenmaal hard zijn en gaan scheuren dienen deze te worden vervangen. Er bestaat geen mogelijkheid om hard geworden deurrubbers weer flexibel te maken, de uitdroging van het deurrubber is een onomkeerbaar proces. 


Voorkom bederf van etenswaren

Etenswaren in een niet goed afgesloten koeling zullen sneller bederven omdat de ingestelde temperatuur door het lekken van koude lucht niet gehaald wordt. Gevolg is dat keukenpersoneel niet weet of de producten voldoende koel bewaard zijn. Dit is een potentieel gevaar voor de volksgezondheid en de reden dat de keuringsdienst (NVWA) actief controleert op het functioneren van de afdichting in koelapparatuur.

Wacht niet op een controle van de NVWA. Controleer zelf regelmatig de staat van de deurrubbers. 


Voorkom een hoge energierekening

Een kapot deurrubber heeft als gevolg dat koude lucht uit de koeling kan ontsnappen waardoor de koeling harder moet werken om de ingestelde temperatuur te halen. Hoe groter het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de omgevingstemperatuur hoe vaker de koelmotor zal aanschakelen en dus hoe hoger de energierekening. 


Voorkom onderhoudskosten

Een goede sluiting van uw koelapparatuur zorgt ervoor dat de koelinstallatie minder draait waardoor deze minder snel onderhoud zal vragen. Ook om deze reden is het verstandig niet te wachten met de vervanging van een defect deurrubber.


Vervang uw deurrubbers tijdig

Neem contact op met een koeltechnisch installatiebedrijf. Zij weten snel welk profiel er is toegepast en kunnen een bestelling bij ons plaatsen voor een vervangend deurrubber. Het inmeten en plaatsen van deurrubbers moet nauwkeurig gebeuren, ze worden op maat gemaakt. Op verzoek verwijzen wij u door naar een koeltechnisch installatiebedrijf in uw regio.

Bent u een koeltechnisch bedrijf en zoekt u een oplossing voor uw klant? Log dan in of vraag een account aan.