Energiebesparing door een sluitende afdichting

Picture


Kapotte dichtingen in een koelkast of vriezer hebben een grote impact op het koelend vermogen en het energie verbruik van een koeling. Zonder een goed sluitend deurrubber heeft de warmere omgevingslucht toegang tot de koeling. Om de ingestelde temperatuur toch constant te houden gaat de koelcompressor vaker of mogelijk zelfs continue aan. Dit zorgt voor extra belasting van de koelcompressor en een hoge energierekening. Dit energieverlies wordt groter naarmate het verschil tussen de ingestelde temperatuur van de koeling en de omgevingstemperatuur groter is.

Het is verstandig om koelapparatuur goed te onderhouden en te zorgen voor een goed passend deurrubber. De koelkast- of vriezerdeur zal optimaal afsluiten waardoor er minimaal koude verlies optreedt. Indirect worden hiermee de onderhoudskosten geminimaliseerd en verlengt het de levensduur van de koelapparatuur.

Een koeltechnisch bedrijf kan u adviseren bij het zoeken naar het juiste deurrubber. Zij weten welk profiel u nodig hebt en hoe deze opgemeten en goed geïnstalleerd moet worden.

Het inmeten van deurrubbers moet nauwkeurig gebeuren, ze worden door ons op maat gemaakt. Op verzoek verwijzen wij u door naar een koeltechnisch installatiebedrijf bij u in de buurt.

Bent u werkzaam bij een koeltechnisch bedrijf en zoekt u een oplossing voor uw klant? Log dan in of vraag een account aan.